Euroopan suurin puukerrostalo

Rakennusliike Reponen Oy:n, Suomen Vuokrakodit Oy:n, TA-Asumisoikeus Oy:n ja Vantaan kaupungin yhteistyön tuloksena valmistuu ARA-kohteena vuonna 2015 Suomen merkittävin ja samalla Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu puukerrostalo. Rakennus oli esitteillä Vantaan asuntomessuilla kesällä 2015. Puukerrostalossa on 186 asuntoa, joista 107 on vuokra-asuntoja ja 79 asumisoikeusasuntoja. Kokonaisasuinpinta-ala on rakennuksessa 10 120 m2 ja se on korkeimmalta kohdaltaan 7-kerroksinen. Rakentamis- ja rakennuksen käyttökustannukset ovat perinteisin menetelmin rakennettuihin rakennuksiin verrattuna kilpailukykyisiä.

Kuva: Vuorelma Arkkitehdit Oy

Tutkittuja ja testattuja rakenneratkaisuja
 
Kohde tulee täyttämään VTT:n määrittelemän passiivienergiatason. PuuMera on vahvoilla myös hiilijalanjälkivertailussa, asumisviihtyisyydessä ja kotimaisuusasteessa. Uusiutuvia energialähteitä hyödyntävä PuuMera-puukerrostalo viitoittaa suuntaa uudentyyppiselle kerrostalorakentamiselle ja kiinteistökehitykselle.
 
Innovatiivinen elementtisuunnittelu ja työmaatekniikka pohjautuvat ratkaisuihin, joita Rakennusliike Reponen on kehittänyt yhteistyökumppaneidensa kanssa Heinolan Vierumäelle vuonna 2011 valmistunutta Suomen ensimmäistä viisikerroksista puukerrostaloa varten.

Vantaan Kivistössä PuuMera-puukerrostalon rakentaminen tapahtuu laadun ja kosteusturvallisuuden takaamiseksi säältä suojassa. Työmaalla tapahtuva rakentaminen on myös nopeaa, sillä puuelementit ja puurakenneosat saapuvat kotimaisilta tehtailta suoraan rakennuspaikalle asennusvalmiina.
 
PuuMera-puukerrostalon rakentaminen käynnistyi työmaalla maaliskuussa 2014 ja puurakenneosien valmistaminen tammikuussa 2014. 

Seuraa tältä sivustolta töiden etenemistä ja lue lisää suunnitteluratkaisuista.